Nyheter

Äntligen semester...

2012-07-08

Äntligen semester... härliga 4 veckors ledigt från jobb. Eller jobb har jag ju med hästarna här hemma... speciellt om detta vädrets skall hålla i sig. Är det inte ösregn så är det så fullt med insekter så de inte kan gå ute för det... att det aldrig kan vara lagom!!!

Det senaste tillskottet, Gibson (ja, döpt efter skådisen Mel Gibson) är helt sagolikt underbar... så otroligt social och vill gärna komma och prata i hagen. Rhamant är inte lika positiv till hans upptåg... hon vill helst ha honom för sig själv.

Hopphästen Gibson i full färd över brännässlorna...

Idag så släppte jag in henne och "Gibban" till shettlänningarna... "Gibban" blev överlycklig och sprang i full galopp bort mot dem... med sin mamma hack i häl. Lovvan skulle precis säga ifrån när Rhamant vände sig om och sparka mot henne. Äntligen, som jag väntat på att hon skall säga ifrån och inte låta sig hunsas av shettlänningarna. Sen var det ingen av dem som vågade mucka med henne! " Gotte" håll på att gå av när han såg att det kommit in en lekkompis i hagen... men han får nog vackert vänta några veckor tills Rhamant släpper "Gibban" lite mer ifrån sig. Lite roligt ser det ut för "Gotte" når precis till magen på "Gibban"... kan nog se roligt ut när de leker så småningom!

Nu får "lilla mamman" springa...

Jag inväntar på att Gibson skall bli gammal nog så att vi kan chippa och idkontrollera fölen så vi kan skicka in ansökan om pass och registrering... vill ta alla samtidigt.

Jag har även satt ut Gabriel på annons, vi kan tyvärr inte behålla allt och han är för närbesläktad med våra ston i vilket fall som helst. Jag tror han kommer bli en underbar bruksponny... gärna till någon med hoppintresse eftersom jag redan sett att han ärvt sina föräldrars fina hoppteknik och gädje till att hoppa. Jag har försökt att ta kort på honom men det blir inget bra... han skall bara vara i knät eller supernära... inte blir han skrämd heller när man försöker smacka på honom. Hoppalös! "Gina" är det lättare med... hon likt sin mor tycker om att visa upp sig och gör det gärna! Mia är ju redan ute på annons... några har svarat men ingen som har nappat än så länge. Är man även intresserad av att köpa med Gina kan jag eventuellt släppa henne... men bara om man tänkt behålla henne själv. Jag släpper inte med henne om man har för avsikt att sälja henne efter avvänjning eftersom vi helst vill behålla henne själva.

Gina i full fart...

Lovvan skulle brunsta om nu om hon inte tagit sig... än har jag inte sett något. Jag har tänkt att ta ut vetten och ultraljuda henne så jag vet säkert inför vinterns utfodring.

Harmoni i hagen, Lovvan, Fia och Gotte... Bodil tycker det är skönt med barnvakt...

Igår var en av våra gamla uppfödningar på uställning, Vithatts Peyton... hon fick fina 38 poäng. Stort grattis Carina och tack för att du tar så väl hand om henne.

Ha en bra dag alla goa vänner och dagboksläsare...