Nyheter

Full fart...

2013-06-23

Som vanligt känns det som om dagarna går i full fart... det är så mycket man vill hinna med... och blir det tid över så blir man rastlös för att man inget har att göra... konstigt!

I veckan som varit har jag haft semester... min snälla mamma har varit här och hjälpt mig att tapetsera om i "kammaren och salen"... eller som vi kallar det "lilla rummet och tv-rummet". Så nu är det så fint med en fondvägg och de andra väggarna som jag målat... verkligen behövligt!

På hästsidan så rullar det på, Sören har betäckt både Bodil och Lovvan. Lovvan som lurade oss rejält med att INTE vara dräktig... så nu är hon BARA fet. Nästa vecka skall de brunsta om i fall de inte tagit sig... Sören har nog inget emot det för han tycker det är tråkigt att gå "arbetslös". Men nästa vecka kommer det ston utifrån till honom och eventuellt är det mer ston på ingående... så då kommer han att bli mer än nöjd. Och vi är så otroligt nöjda med Sören... supertrevlig hingst att hantera och väldans snäll med stona. Han kommer alltid fram och pratar i hagen och följer gärna med längs staketet när man är ute och går med vovven.

Vi har fått en förfrågan om att låna ett avelssto som vi inte kunde motstå... Geisha av Paradiset, hon fick ett bedårande fint stoföl i år efter Castor v.d. Bunswaard. Hon kommer att betäckas med den svarta hingsten Dorus v.d. Belschuur och gå kvar där tills hennes fölunge är avvand... så det blir inte förrens tills årsskiftet som hon flyttar hem till oss.

Geisha 1 år - Guldbelönad i Mullsjö - Foto: Mija

Vi har fått rapporter från Rhamant där de hälsar att de trivs med henne och att hon ser ut att trivas "som fisken i vattnet". Det är så kul att det "gamla" fina stoet kommer till användning och att hon blir ompysslad och har det bra på "gamla dar". Några tävlingar kommer det också att bli och man kan se att de trivs tillsammans! Stort Lycka Till!

Rhamant med sin nya ägare Matilda -  Foto: Ann-Mari

Ha det gott alla goa vänner och dagboksläsare..