Nyheter

Utställning och premiering...

2018-09-02

Nu känns det som om det är dags för en uppdatering.. vi har ju både ställt ut och varit på premiering.

Vi börjar med utställningen, den var i Nossebro i slutet på augusti och det var Håkan Erlandsson som dömde. Det var tyvärr inte så många starter, lite synd när shetland väst är sådana toppenpinglor på att anordna trevliga utställningar.

Först ut var Lovely och hon gick själv i sin klass. Hon är ju bara visad en gång tidigare som föl, men hon skötte sig galant och brydde sig inte så mycket om att hon var själv inne i ringen. Hon fick för dagen 88778- 38 poäng, han tyckte att hon var lite stel bak. Hon har växt på bra i sommar och är inne i en växtfas så jag tror att det kommer att försvinna tills nästa säsong.                                                      Vithatts Lovely

Sen var det dags för Kassandra, de var två stycken i hennes klass efter några strykningar. Hon skötte sig också galant och har verkligen växt till sig sedan förra året då hon var mer orolig för att lämna sin stallkompis utanför ringen. Hon gick tvåa i sin klass med fina 98788- 40 poäng. Jag är mycket nöjd med båda ungstona och det var en liten trivsam utflykt som bara tog någon timme sedan kunde vi åka hem till gubbens och sonens förtjusning. Mitt intresse är betydligt större än deras, ändå följer de snällt med när jag ber dem om det.

Vithatts Kassandra

Förra helgen var vi på premiering i Vara. Premieringsförättare där var Morgan Johnsson.

Först ut var Lovely, som var själv även denna gång. Hon skötte sig toppen, första gången i ridhus men det bekymrade inte henne det minsta. Även Morgan tyckte att hon var lite stel bak och trodde att hon växt för fort på höjden så kroppen inte riktigt hängt med... men att det förmodligen skulle försvinna när hon växt i sig igen. Idag fick hon fina 88788- 39 poäng.

Vithatts Lovely

Sen var det Kassandras tur, hon var också själv i sin ring. Hon skötte sig galant och belönades med fina 98888 - 41 poäng. Fick också muntlig respons från Morgan att hon visades i ett alldeles yppligt fint skick! Jag som var orolig att han skulle tycka att hon var för tjock och jag har kämpat ett tag och motionerat henne för den betesrunda magen.

Vithatts Kassandra

Snart är det dags för hingstpremiering och vi har anmält Jason igen... nu har jag motionerat honom hela sommaren och har fått ner honom i vikt. Nu ser han riktigt fin ut tycker jag och jag hoppas att han kommer att göra bättre ifrån sig nu om någon vecka nere i Älmhult. De kan i alla fall inte klaga på att han är för tjock denna gången!

april juli augusti

Vithatts Jason

Nästa helg skall vi på utställning i Grevagården tillsammans med fjordingar och welshar. Det blir Kassandra och Lovely som får åka med igen... det är aldrig fel att träna unghästar! Denna gång var det tre stycken i Lovelys klass medans Kassandra var ensam i sin klass. Hoppas att de sköter sig även denna gång!