Nyheter

Nossebro...

2014-08-17

Äntligen lite tid över för en uppdatering... vi var ganska trötta både gårdsfolket och hästarna efter förra helgens tvådagars utställning. Denna veckan har det mest regnat och ösregnat mellan varven, men det är fortfarande varmt så man får väl vara glad för det lilla... dessutom har jag och vovven hittat massor av kantareller till husse på våra skogspromenader.

Förra lördagen hade shetland väst 30-års jubileums utställning och vi hade anmält Fia (First Love) och Bodil... ja egentligen hade vi anmält Legend också men han fick ett betäckningssto så han fick stanna hemma och arbeta denna helgen.

Först ut var Fia, jag kan inte nog berömma denna lilla ponnyn... hon är så otroligt snäll att ha med ut och gör alltid sitt bästa... gubben tycker mycket om henne för hon står still och så trampar hon honom inte på fötterna som Bodil gör när hon är missnöjd! Uppställningen gick jättebra hon stod som en liten docka och lät sig beskådas... även gångarterna gick bra... ja, hon kunde inte skött sig bättre än så. Hon placerades som nummer två av fyra deltagare med 38 poäng (88787) och silverplakett.... längst ner på kritiken stod det "Visas i mycket gott skick"... då blev man lite stolt över henne! Det var många som kom fram och tyckte att hon var fin... även om hon är till salu... men det är hon ju INTE. 

Vithatts First Love

På eftermiddagen var det Bodils tur, i hennes klass var de åtta deltagare och hon placerades som nummer fyra med 40 poäng och fick en guldplakett. Bodil är ju också van att vara ute och vet vad som krävs av henne... hon gjorde ett gott jobb även om jag tyckte att det märktes att det var skillnad på stona i Bodils klass framförallt på söndagen på Riksen. Bodil som fått ett föl i sommar som vi fick ta bort efter tre veckor hade svårt att hävda sig med gallstona som byggt upp mer "massa" genom att inte vara dräktiga. Men vi blev en erfarenhet rikare och på söndagen åkte hon ner en pinne och fick 39 poäng, dock 9 på typen och det tycker jag hon skall ha... tyvärr fick vi inte till gångarterna denna dag och hon fick betyget på att de var energiska men korta, så vi får väl skylla på dagsformen. Jag vet ju vilken pärla hon är!

Vithatts Bodil

På söndagen på Riksen så fick Fia fina 39 poäng med en 9 på typen... jag tycker ju att hon är vältypad men jag är väl lite partisk kan jag tro. Nu är det premiering för Fia nästa helg och då hoppas man ju på att hon kan hoppa upp en pinne till och få diplom... men hur som helst så kommer hon att stanna som avelssto hos oss på stuteriet. Efter det blir det vila från utställningar för alla stona fram tills de fölar nästa sommar... det blir nog Legend som får ut och åka istället.

Fias fina huvud...

Ha det gott alla goa vänner och dagboksläsare...