Nyheter

Vartofta utställningen...

2012-09-30

Igår var vi på sista utställningen för oss för i år... den var i Vartofta...alltid lika trevligt ordnat och en superbra anläggning. Dessvärre hade vi ingen tur med vädret... det formligen vräkte ner regn... tur att det var inomhus i ridhuset!

Jag hade tagit semester på fredagen för att kunna bada hästarna mitt på dagen... och DÅ hade vi tur med vädret för då var det strålande solsken. Egentligen tycker jag inte om att bada hästarna så sent på säsongen men har man skäckar så är ett bad ett MÅSTE... de går inte att "fuskstyla" dem som man kan göra med de svarta eller fuxarna. Sonen i huset var oxå ledig så han fick hjälpa till med att hålla hästarna när jag badade dem i trädgården. Lovvan är underbart snäll, står som ett ljus under hela badningen. Sen var det Fias tur och förra gången så tyckte hon det var lite läskigt med vatten så jag förvarnade sonen om att hon kan snurra runt lite... men döm min förvåning när även hon stod alldeles stilla och lät sig snällt badas. Gullfior!!!!

Vi har nära till Vartofta utställningen, drygt 3 mil så vi slapp att gå upp i ottan. Lastningen gick bra... Lovvan går alltid rätt in... förra gången fick vi lyfta in Fia... denna gången gick även hon rätt in. Vilket bra psyke det är på henne... fortsätter Lovvan att ploppa ut sådana här "Gullfior" är jag mer än nöjd.

Först ut var Fia... hennes konkurrant i klassen hade strukit sig så hon var ensam i ringen. Hon skötte sig bra... lite svårt att stå still då det inspekterades en ganska lång stund, enligt Fia. Det formligen vräkte ner regn så ljudet som var i ridhuset var inte nådigt... så jag kan inte vara annat än nöjd med Fia... första gången i ridhus och under sådana här "ljudprövningar"... det lät så mycket från regnet att jag trots att jag bara stod någon meter från domaren inte kunde höra vad hon sa när hon läste upp Fias kritik. Hon fick för dagen 87878 - 38 poäng. Välutvecklad... det var flera som kom fram och tyckte att hon var fin... det värmer förstås... själva så älskar vi henne. Flera blev oxå förvånade att hon bara var 1 år... men hennes mamma var tidig i sin utveckling oxå så hon har väl lite att brås på.

Vithatts First Love alias "Fia"

Några klasser senare var det dags för Lovvan klass... vi var bara 4 stycken efter några strykningar. Lite roligt tyckte jag det var då det var så färgblandat i ringen... en svart, en fux, en svartskäck och en gulbrunblack. Lovvan gick tvåa i ringen med 39 poäng denna gång... med en 9 på typ... som jag förstås är väldans nöjd med. Denna gången fick hon två sjuor på rörelserna... jag tyckte vi fick fram speciellt traven riktigt bra... hon tog verkligen för sig. Lite roligt var det oxå då en av den "äldre generation uppfödare" kom fram och beundra Lovvan som individ och att hon hade så bra rörelser... speciellt i traven... bästa traven i den klassen. Så annorlunda man kan tycka!

Dalsgårds Love Song alias "Lovvan"

Hur som så är vi nöjda med skäckflickorna... Lovvan kunde i och för sig coola ner sig i sin mammaroll... det är fortfarande väldigt viktigt med Fia. När Lovvan var inne i ringen för rangering så bad jag gubben stå med Fia vid staketet mot ringen så Lovvan kunde se henne... och varje gång vi gick förbi Fia så smågnägga Lovvan till henne. Fia däremot är supercool och stod snällt och studera hästarna ijämte gubben.

På welshsidan så är Gibban i stort sätt tingad... vi väntar bara på att handpenningen skall komma in så han är tingad på riktigt... i så fall flyttar även han en bra bit upp i landet! Mia är ju redan tingad och kommer att kunna flytta till sin nya ägare i november... även det en bra bit upp i landet. Du Marie som mailade mig angående welshrasen och mina welshar... det gick inte att svara på ditt mail... det kommer bara tillbaka... men du får gärna ringa så svarar jag gärna på alla dina frågar!

Stort grattis till er andra som visade hästar i Vartofta och ha en bra dag alla goa vänner och dagboksläsare...