Nyheter

Vilken helg, fina flickor...

2022-09-25

I helgen var det fullt upp, utställning i Grevagården igår lördag och premiering i Vara idag söndag.

Igår var vi på Shetland Västs utställning på Grevagården, domare för dagen var Annika Strindgård. Med oss hade vi två tvååringar, Ohtella efter vår Jason och Ottilia som är efter Snobbe. Vi var hela sju stycken i klassen och Ohtella sattes som nummer två med fina 88987-  40 poäng. Hon är så himla enkel att ha med sig, som en dröm att visa!

Ohtella

Som nummer tre sattes vår Ottilia, även hon med 40 poäng och jämna åttor, 88888. Hon har lite mer humör även om hon också är lätt att visa... men ibland kan ett litet glädjehopp komma in i traven och då får man passa sig lite så man inte kommer i vägen.

Ottilia

Och idag, söndag var det dags för premiering för dem... lätt att åka två dagar efter varandra när de redan var upputsade, även om de hade fått gå i hagen några timmar efter utställningen igår. Premieringsförättare var som vanligt Morgan Johnsson.. den bästa! Det var bara våra båda ston i klassen, inte så många som visar 1 och 2 åringar på premiering... jag tycker det är bra träning tills de fyller 3 och det är då det gäller! Först sattes Ohtella idag igen med fina 99888 - 42 poäng, min lilla snuttis!

Ohtella

Ottilia fick samma poängrad som igår på utställningen, 88888 - 40 poäng. Båda flickorna fick jättefin kritik och det ser lovande ut inför framtiden... extra kul är det att det är en av Jasons avkommor från första årskullen som visar framfötterna. Daisy, Ohtellas mamma skall få gå med Jason nästa sommar igen... så gör vi en ny Snuttis!

Ottilia

BIS i Grevagården blev Snobbe som är pappa till Ottilia och morfar till Ohtella... skall bli spännande att se vad det blir av de båda hingstfölen som vi har efter Snobbe i år.

Snobbe - BEST IN SHOW