Nyheter

Premiering...

2022-08-27

Förra helgen var vi på premiering i Vara, premieringsförättare var som vanligt Morgan Johnsson. Med oss hade vi Nancy som skulle treårspremieras och Olympia som är två år i år.

Först ut var Olympia och de var två stycken i hennes årskull, hon sattes etta med fina 88888- 40 poäng. Hon skötte sig jättebra detta år, när jag visade henne som ettåring så busade hon bara och visade inte alls upp sin bästa sida. I år var det tvärtom och hon lyssnade fint och gjorde det jag bad henne om. Hon är stor så jag hoppas att hon stannar i växten nu så hon inte växer över tills nästa år... i så fall få vi spara på henne ett år till och visa henne som fyraåring istället.

Vithatts Olympia

Sen var det Nancys tur! Vi skulle varit åtta stycken i hennes årskull men vi blev bara två stycken efter alla strykningar... lite tråkigt men inget att göra åt det. Hon sattes som nummer två och fick DIPLOM och G1 med fina raden 98887 - 40 poäng... så himla glad för det hon är en riktig liten pärla! Hon skötte sig som vanligt galant och är väldigt lättsam att ha med sig ut... gör precis som man säger! Det var med lätta steg vi åkte hem med två fina flickor, tanken har varit att jag skulle sälja Nancy efter premieringen... men jag tror jag väntar lite med det... just nu känns det som att jag vill behålla henne. Vi tog en massa fina kort på henne men Annette Wadman fick det bästa kortet på henne... kolla den fina uttrycket hon har... Nancy alltstå!

Vithatts Nancy, Foto: Anette Wadman

Då har Legend fått in tre diplomston och en klass 1 sto på fyra visade från oss, han är allt ganska så förärvningssäker den gamle mannen. Nästa vecka är det dags att visa honom för sista gången på generalmönstringen, vi har hållt på att trimma och träna honom så att han skall kunna visas från sin bästa sida en sista gång. Han är så himla lätt att fixa med... väluppfostrad och lyssnar fint!

Legends fyra döttrar som är visade som 3-åringar hos oss.