Nyheter

Äntligen...

2021-02-18

Äntligen har jag tagit mig tid att uppdatera hemsidan lite, jag har varit inne lite snabbt bara och lagt in kort på hästarna men skrivit i bloggen var det länge sedan.

Det händer väl inte så mycket nu vintertid, vi har massor med snö och hästarna busar och har kul och njuter när solen väl är framme. Många av dem har börjat fälla så jag har inhandlat extra B-vitaminer som de får nu för att hjälpa dem i fällningen. Fölen växer så det knakar och de båda hingstfölen har påbörjat avvänjningen, de är ju båda tingade och kommer att flytta inom kort. De tar det hela med ro och verkar tycka det är okej att inte sova med sin mamma på natten. I helgen så skall de få gå utan mamma även på dagen, de verkar inte bry sig om sin mamma så mycket mer än att de tar sig en slurk då och då när de inte leker med kompisarna. Vilken skillnad det är på hingst och stofölen, hingstarna leker mest hela dagarna och olympia som går med dem hänger med när hon har lust... annars så går hon med sin mamma. I den andra hagen med de små stofölen så leks det också men inte lika mycket som hos hingstarna. Eller fölen... det är ju nytt år så nu är de ju egentligen Åringar!

Orkan och Oden

Åringarna har fått sin andra vaccinationsspruta för stelkramp/hästinfluensa och skall ha den tredje längre fram i vår. Hovslagarn har varit ute några gånger och de sköter sig väl, hingstfölen och Olympia får plus i kanten medans de båda minsta (på höjden) fortfarande behöver skärpa till sig i uppförandet. Orkan är ju tingad och kommer snart att flytta till sitt nya hem, det var många som var intresserade av honom och han kommer att få ett toppenhem och nya kompisar att busa med. Oden tingades ju redan i somras och kommer att flytta till samma hem som hans halvbror Konny bor i, känns också toppenbra att han kommer till ett aktivt hem där han så småningom blir körponny med sin bror.

Jag har velat fram och tillbaka om att sälja Katrina och nu har jag satt ut annons på henne, jag har ju både kvar hennes mamma och bror i aveln så jag har ju kvar de stolinjerna. Man kan ju inte spara alla även om man vill eventuellt kan det bli något mer till salu... om jag slutar att vela!

Jag hoppas att det blir mer utställningar i sommar, finns flera som jag är sugen att åka på och unghästarna behöver alltid träning och få komma ut och miljötränas. Jag hoppas att vaccinationerna för coronan kommer igång för oss andra så man slipper att gå och oroa sig för det. Några av stona skall betäckas i sommar och jag funderar på vilken hingst jag skall ta till dem som jag inte kan ta till våra egna hingstar.