Nyheter

Vårväder och inställt...

2020-04-13

Nu har vi hyfsat väder, solen värmer när den är framme och gräset har börjat växa så smått. Det innebär också att operation hagmockning har kommit igång... himla tråkigt men ett nödvändigt ont när man inte har så mycket hagmark som man hade velat. Tyvärr så blåser det också en del och då känns det inte så mysigt att gå ute och arbeta. 

Tråkigt nog så blev hingstpremieringen inställd... fullt förståligt med tanke på coronan som härjar i landet... jag tillhör ju riskgrupp så jag får vara lite extra försiktig nu. Jason hade ju behövts visats för att få användas i sommar så det känns ju lite snöpligt... han var ju med i Älmhult förra året men hann bli halt innan visningen på kvällen... dock var han godkänd på veterinärsundersökningen på morgonen. Undrar om SSS kommer gå ut med någon lösning för oss som var tvungna att visa... såg att grannländerna löser det på olika sätt.

Nu är det bara knappt två veckor kvar tills de första fölungarna kommer, spännande värre! Tanterna går där och vaggar i hagarna, för någon vecka sedan var veterinären ute och fyllde på deras stelkramp så att fölungarna skall få lite skydd. Snart är det dags att bädda i boxarna... jag har fått hem fyra storbalar med toppenfin halm så de skall nog ligga bekvämt när det är dags.

Undrar hur denna sommaren kommer att bli på utställningsfronten, om det kommer bli mycket inställt pga coronan? Jag hoppas att premieringen blir av, jag tycker att Lovely som blir tre i år har växt till sig och ser väldigt lovande ut... hon har ju fått 39 poäng som både ett- och tvååring så vi hoppas på att det kan bli ett poäng till för diplom. Hon är för övrigt redan tingad och kommer att flytta till ett toppenhem efter premieringen.

Napoleon är kastrerad och kan nu titulera sig som valack, så himla smidigt att ta dem innan de blir hingstiga. Kommer nog att fortsätta med att ta dem tidigt så att de kan gå kvar i flocken, inte så sugen på att spara någon unghingst just nu... det kan i och för sig ändra sig.