Nyheter

Stor-balar...

2011-10-16

I morse fick vi hem 13 storbalar med hö så nu skall vi väl klara oss i vinter så man slipper ut och köra i halkan, dessutom har vi 5 lass med hö på höskullen. Så nu hoppas jag att vi har hö så det räcker ända fram tills betet nästa år... men för säkerhets skull bokade jag 5 storbalar till som vi kan hämta om det tryter i vår. Man vet ju aldrig om det blir en lång vinter eller om det blir en tidig betessäsong.

Med hästarna är det bra... jag tycker redan att de som är dräktiga börjar bli runda om magen. Skall bli så spännande att se vad det blir för fölisar!

Idag har jag roat mig med att göra en början till en rundcorall som jag skall träna hästarna i... nu fattas det bara att sätta band runt så det blir instängslat. Jag testar detta först innan jag gör den mer permanent. Brenin kommer säkerligen tycka detta är roligt... han tycker ju om att leka. Han har blivit jätteduktig på kommandorna när jag longerar honom vanligt.

Nästa vecka kommer "vetten" och vaccinerar Fia för andra gången... sen skall hon klara sig tills längre fram i vår och då skall även de andra få påfyllnad av stelkrampsvaccinet.

Ha det gott alla goa vänner och dagboksläsare och stort grattis till alla er som visade shetland igår i Färgelanda...