Nyheter

Fölmönstring...

2022-10-26

Idag har vi haft ute Morgan Johnsson som har fölmönstrat årets fölungar.

Jag tycker det är kul att få ut någon och få dem bedömda, så man får en liten fingervisning om hur de ligger till i sin utveckling och hur man kan tänka fortsättningsvis. Sen kan ju allt hända på vägen men ofta så stämmer magkänslan man har om dem... så även denna gång... mina favoriter gick i topp!

Först ut var Peace and Love, hon är efter vår Jason och mamma är Vithatts First Love. Hon är den mindre lågställda modellen och fick idag 88788, 39 poäng. Jag tror att hon kommer att växa i sig och bli riktigt fin när hon är klar.

Sedan var det Pollys tur, vi brukar skoja om att hennes mamma har grädde i sina tuttar för Polly är en rejäl dam... lite småfet till och med! Hon fick fina 89888 -  41 poäng med kritiken: Välutvecklad, bra karaktär. Bra resning, bål och överlinje. Grovbent, rättställd. Energisk skritt och lätt naturlig trav. Henne tror jag att vi kommer att spara på stuteriet.

Polly

Efter henne var det Pinglas tur, hon är den lite mindre modellen, väldigt feminin. Hon fick idag 88788 - 39 poäng. Hennes storasyster fick också 39 som föl och fick i år som tvåring 42 p. på premieringen. Så vi tror att hon kommer att växa i sig... hon är inte lika tidig i sin utveckling som de andra fölen.

Sen var det min favorit, Patron e: Snobbe u: Vithatts Palencia, han ser mycket bättre ut än sin bror Jason och fick också hela 98798 - 41 poäng med kritiken: Maskulin, utmärkt rastyp, stor. Bra framparti och bål. Grovbent, ngt tåvid fram. Lång avspänd skritt och lätt trav med bra hasarbete och bör sparas som hingst. Det har varit planen från början att spara honom och se hur långt han kan gå... vi hoppas på hela vägen fram till att bli godkänd. Han blir Palencias sista fölunge för efter honom skall hon få bli pensionär.

Patron

Sist ut var Pilot e. Snobbe u: Vithatts Kassandra, han är den lite mindre modellen. Väldigt social men lite brötig och kallas mest för Stridspiloten. Han fick idag 37 poäng och rekommenderades inte att sparas som hingst. Det hade vi inte tänkt att göra heller då han mer ser ut som en valack i kroppen. Han får bli sällskap till Patron, de leker och har så himla kul ihop... halvbröderna.

Det var den sista aktiviteten för i år... pust... det tog nästan 3 timmar att putsa upp tio hästar... man vill ju att även mammorna skall se bra ut under visningen. Vädret har ju inte varit det bästa... igår fick jag in tio blöta lermonster... men idag skiner de i hagen!!!!