Nyheter

Avsked och flyttat...

2021-02-22

Nu är det verkligen tryck efter shetlandsponnier av kvalité, jag satte ut annons på Katrina i torsdagskväll och i lördags åkte hon till sitt nya hem i Enköping. Hon skall tävlas i sportkörning, kanske delta i kvalitéstävlan i höst, åka på utställningar och kanske få föl i framtiden... ett riktigt toppenhem och känns bra i hjärtat på en uppfödare. Att veta att ens juveler blir använda och får det bra, vi säljer inte våra ponnier längre som enbart sällskapshästar... de mår bättre av att arbeta och aktiveras.

Katrinas sista utställning med oss 2019 - 42 poäng Foto: Pernilla Hägg

Vi hade även en spekulant ute på Katrina i fredags som var här och tittade och när jag hörde vad de skulle ha hästen till så sa min magkänsla att jag tror jag skall visa dem vår valack Jösta. Han har blivit lite ensam då våra avelshingstar inte vill veta av han i deras hagar och Jösta är lite för glad i stona när de brunstar... och eftersom vi inte betäckte några ston förra sommaren så har någon av dem brunstat typ hela vintern. Så i söndags var de och hämtade Jösta och vi åkte med för att se hur han skulle bo och vem han skulle gå med... det visade sig att det nya hemmet bara låg en kvart bort så det blir lätt att bara svänga förbi och pussa på honom om längtan blir för stor. Jösta och Dallas fann varandra direkt och det riktigt lyste i Jöstas ögon över att få en kompis... en STOR kompis, och det såg ut som om den store uppskattade Jöstas sällskap med. Det här blir nog jättebra för Jösta att bli aktiverad och arbeta i skogen och han är utlånad tills vidare.

Jösta och Dallas

Jösta och Dallas i lösdriften

På lördag är det dags för Orkan att åka till sitt nya hem och det kommer nog kännas lite tomt med tre hästar mindre, men jag tror min kropp uppskattar lite mindre arbete ett tag framöver. När man hittar sådana här toppenhem så känns det inte så svårt att sälja eller låna ut dem!