Nyheter

1:a advent...

2014-11-30

Imorgon är det redan första december... vad har hösten tagit vägen? Nu har det varit lite kallare de senaste dagarna annars har vi varit bortskämda med hyfsat varmt väder dock utan sol... det var länge sedan det var några dagar med solsken.

Hästarna har haft en bra höst och kan fortfarande beta på dagarna då det finns gräs kvar att äta av i hagarna. De har fortfarande tillgång till sommarhagen då jag har väntat med att stänga av tills det blir kallt och snö. Vi har ju stora bra hagar så det blir aldrig så lerigt i hagarna trots att det kommit en hel del regn under några veckor. Sen sparar man ju hö genom att det bara behövs slängas ut morgonhö än så länge eftersom det forfarande finns gräs. Förra veckan hittade jag blommande prästkragar i hästhagen... det är bra knäppt att hitta det i november.

För någon vecka sedan fick vi hem 27 stora rundbalar med hö så nu skall vi väl klara oss fram tills i vår. I nästa lass skall vi även få hem halm så jag har sedan när stona skall föla till sommaren.

Det är spännande att studera stona nu när alla är dräktiga, en del blir väldigt mammiga och omhändertagande, någon blir extremt bitchig och någon blir tröttare än vanligt... nästan som det kan vara med oss människor kan jag tänka mig. Nu syns det att de är dräktiga och de börjar inta den där vaggande stilen när de går. Vilka godingar!

Legend och Pandora har lyckats hitta en lerplätt i hagen och där skall det rullas och inta en lerinpackning varje dag... j***vla skitgrisar! Vad besvikna de skall bli när det kommer snö... eller inte... då kanske jag får vita hästar istället för två bruna. Det är i alla fall skönt att ha en hingst som kan gå med sina ston även på vintern... sådan fröjd  att stå i hagen och titta på dem... så nöjda de ser ut... mina själavårdare.

Jag fick en bild på en av Legends avkommor av Anna... lik sin pappa upp i dagen... ploppar det ut sådana blir jag mer än nöjd!!!!!

 Girl of a Legend Legend

 

Ha det gott alla goa vänner och dagboksläsare...