Nyheter

Grevagården...

2017-06-11

Tiden går fort... förra helgen var vi på årets första utställning. Det var Shetland Väst som ordnade utställningen på Grevagården, de hade gjort jättefint i ridhuset då det regnade just denna dag. Vi hade med oss ettåringarna Kassandra och Katrina som skulle ut och socialtränas, de var ju ute varsin gång som fölunge men det var ju ett tag sedan dess.

Kassandra gick direkt på transporten när vi visade pellets hinken och Katrina behövde bara en kort stunds funderande innan hon också knatade på och vi kunde åka mot Skövde. Vi startade i första klassen och det var två ettårsston till med i klassen förutom våra båda. Jag trodde att Kassandra skulle vara den av dem som skulle vara stökigast då hon varit det hemma, men det blev tvärtom. Katrina var den som var mest oroligast men hon lugnade sig efter ett tag men hade koll på var sin bästis var så hon inte försvann. Det finns både för- och nackdelar när man åker ut med två som är så goda kompisar... de blir tryggare men har också svårare att skiljas.

Kassandra

Katrina

De skötte sig bra inne i ringen och visade upp sig som jag hade förväntat mig. Katrina gick tvåa i klassen med 39 poäng och Kassandra gick trea, även hon med 39 poäng.. båda fick samma poängrad med 88788. Båda fick jättefin kritik och domaren gav även lovord muntligt när vi fick ta emot kritiken och rosetten... de skall bli spännande att följa deras utveckling!

Vi väntar på kritiken...

Efter klassen så lastade vi på igen och åkte hem... de var en smidig liten utflykt och så hann man med att greja en massa hemma också när vi var hemma redan vid 11 på förmiddagen.

Katrina 88788 - 39 p. Kassandra 88788 - 39 p.

 

Fölen växer och frodas och det är så roligt att se dem, vi är väldigt glada i dem båda två, och det är roligt att se hur "familjerna" håller ihop. Lancaster umgås jättemycket med sin storasyster Kassandra. Fia hänger mycket med sin mamma och lillasyster Lovely. Palencia och Katrina håller ihop... ibland ser det ut som om Katrina är lite avundsjuk på Kassandra som har lille Lancaster och då försöker hon få med Lovely... men det vill lilla Lovely INTE... hon HAR ju en storasyster redan i Fia. Det är underhållande att bara sitta och observera dem i hagen... de är inte så olika oss!

Lovely snart 7 veckor Lancaster 3 veckor

 

Ha det gott!