Nyheter

Andra fölungen...

2012-05-14

Nu duggar uppdateringarna tätt...

Inatt så var det Billans tur att föla, jag såg redan under dagen att det borde vara på gång till natten och det stämde precis. Jag var ute en gång i timmen och kollade henne och när jag kom ut vid halv två så hade hon precis fölat. Fölungens bakdel låg kvar i fostersäcken precis som Mias fölunge... fast Billan hade inte släppt moderkakan så den hjälpte jag henne att bli av med.

Ut hade det kommit en chokladbrun liten hingstunge med stor fin bläs och 4 vita strumpor i olika höjder. Han ser otroligt fin ut och är en riktig liten turboråtta! Jag är så tacksam att dessa båda fölningar gått så snabbt och smidigt både för mammorna och fölen. Fölungarna har varit pigga och hittat mjölkbaren ganska snabbt. Hingstungen kunde knappt stå på benen innan han vinglade bort mot tuttarna... magiskt att se hur de är inställda på att dia.

En relativt nykläckt Gabriel som letar efter tuttarna...

Med facit i hand så är jag supernöjd med Brenin avkommor... synd att det bara hann bli två stycken innan han kastrerades... extra tråkigt tycker jag det är eftersom han redan är ute på annons efter endast några få veckor i det nya hemmet. Hade han varit kvar som hingst hade vi tagit hem honom på en gång... jag kan inte beskriva i ord vad jag känner just nu. Så det är tur att jag har fölungarna att glädjas med... helt underbara!

Tittut... vart sjutton tog tuttarna vägen?

Vithatts Gerogina knappt ett dygn gammal

Igår var det underbart väder och Mia och Georgina kunde gå ute i stort sätt hela dagen... de andra var SÅ nyfikna... Lovvan stod och tråna vid grinden hela dagen... de var nog även lite avundsjuka på att Mia fick gå i sommarhagen och beta. Idag ser vädret värre ut... det blåser storm och är kolsvart på himmeln. Fölisar och mammor står inne i väntan på att ovädret skall dra förbi. Såg att Georgina har en svart ål på ryggen och gula toffsar i öronen... kan hon vara gulbrun?

Nu väntar vi bara på att Bodil skall föla... hon var ju egentligen beräknad att föla först av dem... sen kan vi sova lugnt tills det är dags för Rhamant längre fram i sommar.

Ha det gott alla goa vänner och dagboksläsare...