Nyheter

Vår i luften...

2013-02-24

Nu känns det på lukten när man kommer ut... det luktar vår... dessutom så låter fåglarna annorlunda... gladare liksom och intensivare.

De flesta av hästarna har satt igång och fälla så nu ser man ut som en pälsboll om kvällarna när man borstat på dem. Åringarna sköter sig bra... snälla att hantera och vill göra rätt! Gibban är lite orolig när jag tar ut och rider på Rhamant men lugnar sig ganska snabbt när han märker att de andra båda tar det med ro.

Gibson i full action...

Igår var jag ute på skogstur med Rhamant. Våra vägar har varit rejält isiga ett bra tag... vägkillarna som brukar grusa våra vägar kör någon form av lågbudgetsgrusning i år. Hela vägen grusas inte utan bara lite här och där. Det går ju hyfsat bra när man åker bil... men att gå ut med vovven eller sitta till häst är en större prövning när det är så isigt väglag. Vi har ju jättefina ridvägar om man kan ta sig lite längre bort på grusvägarna till "kronoparken". Sen finns det en annan skogsväg som jag tog igår, där man bara behöver rida en kort bit på grusvägen för att komma in i skogen på en traktorväg och in i en av böndernas stora kohagar. Lite längre in på den vägen så kommer man till en "trollskog"... uppgjort för att flyga fram i trav eller galopp på en långsträckt traktorväg slingrandes genom skogen.

Rhamant i full galopp...

Jag måste säga att jag är imponerad av Rhamants lugn... fast hon aldrig gått denna rundan tidigare så tog hon allt med ro och skrittade fram med spetsade öron. Jag var ju bara TVUNGEN att trava och prova en liten galopp i trollskogen. Vilken kalasponny hon är... man skulle kunna tro att hon med hennes kondition eller rättare sagt avsaknad av kondition och hennes trivselvikt skulle ha svårt att samla sig. Men INTE då... hon gick i samlad trav och kort samlad galopp och bara jobbade på. Jag testade att öka på lite och hon svarade direkt. Mjuk i munnen som hon är så stannar hon blixtsnabbt om man ber om det. Hon lär nog vara uppe i tävlingskondition till sommaren... nu blir det ju ljusare på kvällarna så jag kan hinna rida henne på veckorna oxå och inte bara under helgen som det blir nu. Trots att hon rids så lite så är hon lika snäll att rida varje gång... ingen bus alls. KALASPONNY!!!

Här om dagen hade shettlänningarna "race" i hagen... ja, alla utan Bodil som stod uppe i dungen och tittade på. De höll på en bra stund... de är för härliga att se på. När de nästan var färdiga då kom Bodil och ville vara med... vilken fart det blev... Bodil vann... men så hade hon ju fuskat oxå genom att stå och vänta tills de andra var trötta. Smart och uträknande tant!

Welsharna hade strömhopp över stenmurarna i hagen istället!

Rhamant tätt följd av Gibson

Billan och Georgina hoppar nästan samtidigt...

Ha det gott alla goa vänner och dagboksläsare...