Nyheter

Kallt och gallerfrustration...

2012-02-05

Hua, igår hade vi -22 grader på morgonen och det bet bra i kinderna när jag ledde ut hästarna... idag var det riktigt varmt med BARA - 14 grader. Hästarna har i alla fall inget problem med kylan... det är jag som går skyttetrafik med ljummet vatten till dem... bortskämda som de är.

Som jag skrev i tidigare inlägg så hade vi inspektörer här som besiktade stall och hästar och allt var till belåtenhet... då i alla fall. Tidigare i veckan fick jag ett samtal från dem att mina fönstergaller nog var för klena och måste bytas ut. Vi har ramar med rutgaller 4*4 cm för fönstrerna som har suttit uppe i snart 20 år utan att någon varje sig sparkat sönder dem eller på något sätt skadat sig på dem. Skall tillägga att shetlänningarna måste stå på tå för att ens nå upp att se ut genom fönstren... hur skulle de få till en spark så högt upp och med en sådan kraft att de sparka sönder ett rutgaller är ett mysterium för mig. Men regler är väl regler!!!!

Jag frågade dem om det räckte att jag bytte ut gallren i de boxarna som används till hästarna... jag har nämligen två mindre boxar som sedan länge används till foder och material. Men se det skulle bytas ut i ALLA boxar... även de som inte används... för det KUNDE komma in hästar i dem. Det borde väl jag veta i så fall kan man tycka... det jag vet med SÄKERHET är att vare sig kraffttunnan eller skottkärran utdelar några sparkar 1,5 meter upp på väggen. Tänk om jag hade ett stall med 20 boxar och endast 2 användes till hästar... jag förstår att folk retar upp sig på dem!!!!!

Så nu får vi försöka komma på någon annan lösning för fönstrerna... anledningen till att jag valde rutmönster från början var att jag tyckte att det blev bäst ljusinsläpp med dem. Men nu kommer det åka upp KRAFTIGA RÖR så ljusinsläppet kommer ju att minska och stallet mer se ut som ett fängelse. Jag skulle ju kunna specialbeställa fönstergaller men det blev lite väl dyrt med ca 4000 per fönster... vi har 9 stora valvfönster i och med att även skottkärran och fodret måste ha kraftigare galler. Mest kommer jag som är LITE pedant reta mig på att det inte kommer att hinnas med att vare sig rostbehandla eller måla rören innan de kommer upp. Fortsättning följer...

Annars är allt bra med hästarna... de fäller allihopa nu. Mia har börjat visa mammakänslor för hon vill umgås med Fia som hon tidigare avskydde som pesten... hon tar sig.

I veckan fick jag Billans bevis på att hon är införd i kvalitetsboken...

D'Abernon Billie Jean KWC 65

Ha det gott alla goa vänner och dagboksläsare...