Nyheter

Nya hästar...

2013-07-08

SEMESTER... äntligen fyra veckor lång härlig ledighet och förhoppningsvis massor av sol och värme.

Vi startade semestern med att åka på utställning i Svenljunga med Bodil. Vi hade egentligen anmält Lovvan också med hon var alldeles för rund om magen för att få följa med. Det var första gången vi åkte till Svenljunga utställningen och det kommer vi nog göra fler gånger då det var väldans trevligt och välarrengerat... och som sonen utryckte det "nice utställning" för att de spelade musik i pauserna.

I Bodils klass var det 11 stycken svarta vackra ston alla av hög kvalité... så vi var givetsvis överlyckliga över Bodils guld. Hon är så behändig att ha med sig ut... snäll och lugn... hon fick till och med beröm av svägerskan för sitt temprament :).

Vithatts Bodil

Men lyckligast var nog kompis Carina som gick tvåa i samma klass med sitt fina sto Hera som fick 42 poäng... inte dåligt för att vara första gången på en utställning... skulle tro att hon får följa med flera gånger. Stort grattis Carina... du är väl fortfarande i trans kan jag tro.

Igår lämnade sista welshen gården... lite vemodigt men hon kommer att få det jättebra hos sina nya ägare, Linhagens stuteri... och förhoppningsvis blir hon visad som 3-åring och kanske får träffa deras fina Nebo hingst när tiden är inne för sånt. Stort lycka till!

Istället för Gina så flyttade det hem två diplomston, ett äldre fuxsto Linhagens Pandora... som fick diplom som 3-åring med 42 poäng och är visad på utställning en gång med 42 poäng... så hon skall väl duga till Sören. Hon är efter Roson - Gletness Rockall... och är helsyster till Smedtorps Primadonna och Smedtorps Prima. Hon är den där lite äldre grövre typen som jag gärna vill ha på mina ston... och jösses vad hon kan trava!

Linhagens Pandora

Det andra stoet som flyttade hit är Pandoras dotter Linhagens Polly... även hon fick diplom som 3-åring. Hon är efter Hagdala Linus - Roson och är samma typ som sin mamma men svart som sin pappa.

Linhagens Polly

Sören han arbetar på... vi har fått fem ston utifrån första året och riktiga kanonston, diplom ston och/eller guldbelönade på utställning så det är ju jätteskoj att fler än vi tycker om honom. Det är så skönt med honom för han har full koll på stona så jag behöver inte lägga mig i hans arbete utan kan lita på att han gör sitt jobb. Själva så har vi betäckt Bodil och Lovvan med Sören, han kommer även få ta sig an "Linhagarna".

Sören

Så nu går det väldans mycket shetland hemma... och det är så mysigt och rogivande att titta ut i hagarna... bara småttingar. Fia har utvecklats åt rätt håll och jag tycker så mycket om denna lilla häst... hoppas Lovvan kan "ploppa ut" en likadan nästa sommar.

Fia och mamma Lovvan bakom...

Ha det gott alla goa vänner och dagboksläsare...