Nyheter

Supervarmt och dessa bövla flugor...

2018-08-03

Semestern går mot sitt slut och jag kan inte säga att det varit bara härligt med det soliga vädret. Hästarna har inte heller tyckt det varit speciellt trevligt med denna bövla solen som aldrig ger med sig och släpper fram lite regn. Man blev överlycklig bara det regnade i några sekunder. Här hos oss har det kommit minimalt med regn.

Palencia och lilla Madison och främst ungstona och Ludde har fått komma in i stallet några timmar mitt på dagen de dagar när det gick upp mot över 30 grader varmt. Ja, även Legend och hans båda tanter ville också komma in och vila från värmen. I år har det varit ett rent bedrövligt år om man tänker på flugorna... de har suttit en hel svärm i ansikterna på dem och även på kroppen. Så jag mockar hellre lite i stallet än låter de gå ute i detta bedrövliga sommarväder! Unghingstarna har mycket skog att gömma sig i och sen har de allihopa mycket pannlugg som försvårar flugornas attacker i ögonen på dem.

Hagarna har torkat bort och jag har redan fått börja stödfodra dem med hö. Jag har tur att min höbonde har fått in hö precis som han brukar, dock kommer det att bli dyrare i år än vad det brukar vara. Så man kommer att få dra in på något annat... inte för att jag unnar mig så mycket... men ändå!

Jag har tränat Jason hela sommaren för att få ner honom  i vikt. Jag tycker faktiskt att han har gått ner en hel del sedan vi visade honom i våras. Jag hoppas att det försvinner lite till innan vi skall visa honom i Älmhult i september.

Jason i början av april Jason i slutet på juli

 

De båda tanterna, Lovvan och Fia som Legend betäckt har inte brunstat om så jag antar att Legend har gjort sitt jobb som han brukar. Han tyckte dock att jag kunde stoppat in något mer sto till honom för han hade gärna jobbat några veckor till!

Vi har inte varit på någon utställning än i år... kanske tur det med tanke på denna bövla värmen. Men snart blir det fullt upp... det kommer sju stycken helger som vi skall iväg på utställning eller premiering... fem av dem ligger i följd. Tur att man har en snäll gubbe och son som alltid ställer upp och följer med. Det är mest Kassandra och Lovely som skall ut och åka, sen skall ju Jason på hingstpremieringen och ungstona och Jackpot skall också åka på premiering. Jag hoppas att Jackpot kommer upp i minst 38 poäng som valack och att ungstona håller måttet i år också. Lovely ser riktigt fin ut, Kassandra liksaså... dock lite väl betesrund om magen, Katrina har fått sin man lite friserad annars ser hon riktigt fin ut också.

Vi har Ludde ute på annons nu men intresset har varit ganska så svalt, eller en hel del har hört av sig men de vill inte betala något för honom och då kan det kvitta. Då kan han likaväl gå kvar här tills vi hittar rätt hem till honom. Jackpot skall också ut på annons när han är visad senare i höst om någon söker en liten trevlig valack. Jag tror att han nog ligger runt 90 cm... en sådan liten treåring har vi aldrig haft tidigare.

Det var allt för nu... ha det gott!