Nyheter

Utställning i Ljungskile...

2023-07-16

Igår var vi på Shetland Västs utställning i Ljungskile, det började med att regna och blåsa men som tur var så avtog det lite fram på förmiddagen... inte kul att visa blöta hästar men det slapp vi som tur var. Domare för dagen var Helena Jansson. Vi hade med oss två av våra treårsston, Ottilia och Ohtella och de gick i samma klass, det var delade klasser för treåringarna, en svart ring och en ring med färgade. Så i mina stons klass blev vi sex stycken då även en mini blev standard för dagen. Det var mycket för hästarna att titta på, mycket trafik och folk, skjutbana en bit bort som de övade på... bra träning för hästarna med andra ord. Så att stå blickstilla framför domaren var inte helt lätt denna gången men de skötte sig hyfsat ändå. Till min stora glädje så sattes Ottilia först och blev klassvinnare med 41 poäng, 98888. Jag tycker om hennes modell jättemycket och henne skall vi behålla i aveln och hon är betäckt med vår Jason.

Ottilia

Som trea i klassen sattes Ohtella, även hon fick guld och belönades för dagen med 40 poäng, 88888. Hon är så himla snäll att ha med sig ut, en dröm! Ottilia har mer energi och vill inte stå stilla många sekunder. Jag har ju åkt på en benhinneinflammation i skenbenet så vi valde att hoppa över champinaten och åka hem, det räckte med den stunden trots att benet var hårt lindat och att jag gick på smärtlindring.

Ohtella

Nästa vecka är det premiering för treåringarna och vi håller hoppet uppe för att det skall gå lika bra då. De har alla tre fått 41 på utställning i juni/juli så vi hoppas att vi matchat dem rätt.

Nancy som vi sålde i våras har visat framfötterna med sin nya ägare och varit på utställning och fått Guld. Så roligt när det går bra för våra uppfödningar... Stort Grattis säger vi till de nya ägarna.

Jag har flyttat om på sidorna och Ottilia har nu fått flytta över till avelsstonas sida... nu när hon är dräktig. Jag hoppas även att dottern hinner göra nya framsidor till unghästarna som växt mycket sedan sist vi gjorde dem.

Ha det gott!