Nyheter

Vinterdvala...

2016-11-12

Halva november har gått och man börjar komma in i vinterdvalan då det inte händer så mycket här på stuteriet förutom det dagliga arbetet med hästarna. Vi har fått en del snö och den lyser upp landskapet så fint och den värsta skitgrisen Legend är numera så ren och fin.

Småkillarna har fått lite trivselvikt nu när de är flyttat till vinterhagen och inte har sin enormt stora sommarhage att vandra i. Men det är väl lite bra att de har gott om hull så de håller värmen bra i minusgraderna. Jöran är fortfarande kvar... det verkar inte vara så stort tryck efter ettårs valacker så vi får väl se om det lättar lite mer framåt våren på försäljningsfronten. Tanken är att jag skall komma igång och börja tömköra dem lite men jag tror jag drar igång med det på jullovet när man är mer sammanhängande ledigt.

Konny och Kassandra

Hovslagaren var ute i veckan och fölungarna skötte sig strålande... de fick till och med beröm. Jag har ju problem med min rygg och stå böjd för mycket så istället för att krypa runt på knä när jag grejar med dem så har jag numera inhandlat en fotpall till en billig penning. Så nu sitter jag på den när jag borstar hästarna och lyfter hovarna... himla smidigt och hästarna blev snabbt vana vid den. Det finns ju en risk att man sitter en stund extra och pussar på fölungarna nu när man är i deras höjd, men folket här hemma är ju vana att en timme i min värld lätt blir två eller tre ute med hästarna. 

Katrina, Palencia och Kassandra

Fölungarna har fått sin andra vaccinationsspruta och Katrina var lika misstänksam denna gången och astjurig på mig i flera dagar efter. Jag fick sitta hos henne och fjäska för att hon ens skulle vilja prata med mig dagarna efter... en långsint fölunge!

Kassandra och Fia

Såg på SSS hemsida att de skulle ha en stor utställning i två dagar på Grevagården nästa år, spännande dit kommer vi absolut anmäla till... skitbra utställningsplats. Då skall vi åka med olika hästar de båda dagarna, ett annat år gjorde vi så att vi hade samma hästar med oss till dagen efter och jag upplevde att de var trötta och sega dagen efter så det misstaget vill jag inte göra om. Även om det medför lite extra arbete med att man behöver bada hästar när man kommer hem från utställningen första dagen. 

Lovvan

Nästa år väntar vi bara två föl och vi håller tummar och hovar för att det går hela vägen fram. Det är något speciellt att få se dem födas och sedan följa dem när de växer upp.

Ha det gott alla goa vänner!