Nyheter

Låååångfredag...

2012-04-06

Påskhelg och 4 dagar ledigt... härligt. Bästa helgen på hela året för då får man äta så mycket godis man orkar... och lite till! De varnade för snöoväder... vi får väl se... än så länge är det bara regn som kommer.

Förra veckan kastrerades Brenin och allt gick bra... lite vemodigt är det allt att det inte blir mer avkommor efter Brenin, han är min typ av sektion C hingst. Istället får den nya ägaren en otroligt snygg valack! Allt läker som det ska, så det finns inga hinder för att han inte skall kunna flytta efter de 2-3 veckorna som veterinären rekommenderade för eftervård.

Vi hämtade även Rhamant förra helgen, snäll att lasta och stod som ett ljus hela vägen hem. En väluppfostrad tant! Tyvärr så fungerade hon inte i min stoflock... så just nu går hon i sommarhagen tillsammans med Fia. Jag får prova senare när de har fölat... vill inte riskera att det händer något nu när de alla är högdräktiga.

Rhamant i full fart ifrån mina hajar till welshston...

Nu börjar det lugna ner sig men det första dagarna var det rena cirkusen här hemma. Lilla Fia skrek efter sin mamma, och Lovvan skrek efter sin dotter... Brenin var i upplösningstillstånd när han fick två snygga brudar i hagen bredvid. Bra i och för sig att Brenin motionerar efter kastrationen för svullnadens skull men tyvärr har dessa dagar tagit på hans fina hull. Så nu hoppas vi på lite lugn och ro i hagarna.

Det märks i stallet att det kommit en ny häst. Den stora box som var ledig i väntan på Brenins box var den mitt i mot Mia... som INTE tycker om Rhamant. Om de står på tårna och sträcker sig över boxdörren kan de nästan hälsa på varandra... och det utnyttjade Rhamant som stod och retade Mia som blev hysterisk och stod och stutsade av ilska i sin box. Så nu har jag satt upp en filt hos Mia så hon har begränsad insyn till Rhamant och nu har hon lugnat ner sig något. Billan är mer nyfiken och vill gärna hälsa på Rhamant. Shettlänningarna bryr sig inte nämnvärt... så okomplicerade i sitt temprament. Att stå på tårna för att nå vad man vill ha är något som Rhamant utnyttjar... för då når hon även ner i Fias krubba... för mat det tycker hon om. Ja, ja nu är det inte länge kvar tills Brenin kan flytta och då blir det nog lugnt när Rhamant kan flytta till andra sidan av stallet och inga hajar inom räckhåll.

Fröken hårfager ~ Lovvan

Ha det gott alla goa vänner och dagboksläsare och ät nu riktigt mycket med godis och ta det lugnt i trafiken...