Nyheter

Ingeborg...

2014-06-22

Förra veckan var inte rolig... det är först nu som jag kan skriva och prata om vår lilla prinsessa Ingeborg som fick somna in i torsdags förra veckan. Vi trodde länge att det skulle vända med behandlingen mot selenbrist men när hon inte svarade på den så åkte vi in till Skara Hästklinik och fick henne ordentligt undersökt och röntgad. Det kom ut flera veterinärer och tittade på henne och på deras miner förstod jag att det var allvarligt. Jag hörde mig själv säga som i ett eko... DET GÅR VÄL ATT BOTA! Tyvärr så var det skadan en nervskada, de kunde inte säga om det var medfött, om hon legat trångt i magen och att det började märkas när hon kom ut satte igång och växa, eller om det kommit senare... vad de kunde se var att hon inte varit utsatt för något trauma... så det var ju skönt. Vad jag vet var att hon var hur pigg som helst de första 10 dagarna. Det var fruktansvärt jobbigt och under hela besöket så stod Bodil med sitt huvud i min famn, när tårarna rullade som mest så puffade hon på mig. Kloka lilla ponny! En stund innan lilla Ingeborg skulle få somna in så kom hon och stoppade in sitt lilla fina huvud i min famn som om hon tog farväl. Vår lilla prinsessa hoppas du mår bra nu när du galopperar på det evigt gröna ängarna... du finns för alltid i våra hjärtan! Bodil gnäggade en gång när vi gick ut från kliniken utan Ingeborg sen har hon inte letat, när vi kom hem så släppte vi ut henne till sina kompisar och hon började beta direkt... hon förstod långt före mig att det inte skulle gå vägen.

Ingeborg 8 juni

Med de andra hästarna är det bara bra. Legend har betäckt färdigt skäcktanterna så nu håller vi tummarna för att de tagit sig. Geisha fick jag hålla i då hon inte ville stå still när han skulle betäcka... så det kanske inte var så konstigt att hon inte tog sig förra året om hon beter sig så hos hingsten. Legend är supersnäll att ha med att göra och tar väl hand om sina fruar... skall bli spännande och se vad han lämnar med mina ston.

Sören lyckades inte få så många ston dräktiga förra året vad det ser ut som... bara två. Svårt att säga  om det berodde bara på honom eller bara på stona...men vi kommer i alla fall utreda honom om det fortsätter även i år. Nu har jag lyckats hitta en veterinär som kan hjälpa oss med detta... alla verkar inte ha grejer till att kolla sådant.

Jag har anmält Fia till premieringen och några av hästarna till båda dagarna i Nossebro i augusti... sen blir det några till senare i höst.

Ha det gott alla goa vänner och dagboksläsare... och ta inget för givet!