Nyheter

Hejdå x 2, kastration och vårsysslor...

2023-05-01

Nu var det länge sedan jag skrev och det har hänt en hel del sedan dess..

I Påskas så flyttade Nancy till sitt nya hem utanför Arboga, hon skall betäckas i sommar med deras godkända hingst och håller även på att köras in. Det känns bra att hon kommer att användas både i aveln och till bruksaktiviter, och jag har fått rapporter om att hon sköter sig bra... lilla pussgurkan!

Nancy hos nya ägaren

Veckan efter så flyttade vår avelshingst Legend till sitt nya hem, han har ju bott hos oss i nio år så det kändes lite konstigt i stallet när han flyttade... han gnäggade alltid åt mig på morgonen... eller om det var att jag kom med maten! Han kom till avelsnördar som jag och det känns bra att han fick komma till just dom... han kommer att få betäcka flera ston i sommar och kommer att få stanna där för gott så det känns bra i "mammahjärtat". Jag såg att flera av deras ston också har Legends mormor Furunäs Paljette i sin stam... inte fel att linjeavla på det fina stoet även om det inte blir så jätte nära i själva stammen i slutändan på avkomman. Jag är även tacksam för att jag har kunnat ha kvar honom och väntat på det rätta hemmet och litat på min magkänsla... jag hade kunnat sälja honom mycket snabbare om jag velat men för mig är det rätta hemmet viktigare än att en försäljning skall gå snabbt.

Legend på generalmönstringen förra hösten.

Förra veckan så kastrerade vi Pilot, det var planen från början och när jag såg hur dåligt han mådde i hormonspåslaget så var det ett enkelt beslut. Det gick bra och han har tillfrisknat förvånatsvärt snabbt och hoppar redan över stenmurarna i hagen när han och Patron busar... det gjorde han redan efter tredje dagen! Planen med Pilot är att han skall få gå som sällskap till Patron ett tag till, sedan får vi se om han också kommer att få ett nytt hem.

Pilot på bollen med Patron.

När vi ändå hade ute veterinären så passade vi på att ge de blivande ettåringarna sin tredje spruta mot stelkramp och hästinfluensa... även Svea fick sin ettårs vaccination.

Operation hagmockning har inletts och den kommer väl att hålla på några veckor framåt då jag kör "old school" med kratta, grep och skottkärra... själva takten beror på hur samarbetsvillig min rygg är.... ibland går det snabbt och lätt och ibland är en snigel snabbare än jag.

Betäckningsplanerna är i stort sätt klara, Daisy, Fia och Lovvan skall gå med Jason i sommar, eventuellt så skall ett sto till in till honom också har jag ett sto som jag funderar på att betäcka med en hingst utifrån... om han är tillgänglig i sommar!

Det blir många premieringstillfällen i sommar, vi har 3 treårsston som skall visas också vill jag gärna visa ettåringarna för tränings skull. Tror det kan bli tre dagar på raken med premiering om vi anmäler till alla... och en senare i slutet på sommaren. Jag har redan anmält till två utställningar och det kommer att bli flera detta år. Förra året var det snålt med utställande... bara en utställning blev det. Alldeles för lite, enligt mig!

.Ohtella på Grevagården förra året.