Nyheter

Fölmys och målning...

2015-08-02

Sista semesterdagen... men vad denna sommaren har gått fort... har inte hunnit med allt jag velat göra i sommar, vi får hoppas att det blir en fin höst istället med lite mindre regn.

Jag har ju lite svårt att bara vara under semestern så jag måste alltid ha lite projekt på gång här hemma på gården. Så denna sommar har vi bytt ut allt trästaket i hagarna och jag har målat och målat men nu lyser det så fint i hagarna och man känner sig så där nöjd med sig själv.

Sen har vi gjort en ny fölningshage som de kan gå i när de är nyfölade, den gamla har vi fått ta till beteshage då vi mist lite av de betet vi tidigare haft tillgång till. Så nu är det en ny fin liten hage mellan garaget och huset med trästaket och gubben har gjort en fin trägrind så nu skall Bodil få inviga den om någon vecka när hon skall föla. När jag ändå var igång så såg garaget lite skabbigt ut mot det fina staketet så då målade jag det också. Sen såg ju stallet lite skabbigt ut mot garaget så då gav jag mig på det också. Stallet är ju superhögt så jag har stått på en hög stege och haft teleskopskaft på målarpenseln som jag svingat upp och stått raklång med armarna högt upp upp i luften för att nå ändå upp. Jag som är höjdrädd har sprungit som en liten apa upp och ner på stegen och målat. Jissa vilken träningsvärka jag har haft... nu har jag bara 3 sidor kvar! Sen har jag ju magasinet och snickeboa... och pumphuset... oj, vilka armmuskler jag kommer att få av allt målande!

Stallet

Nästa helg är det utställning i Nossebro och vi skall visa Jason, Palencias hingstunge. Han är så otroligt go den fölungen... ja det är de allihopa men han är något speciellt... älskar att mysa i hagen och supecool i temperamentet. 

Mys med Jackpot och Jason!

Vi har haft inne och tränat fölungarna, både att stå uppbundna och ta hovarna på dem. Borstar gör jag på dem varje dag ute i hagen och tränar på att lyfta fötterna på dem... så sociala är de. Sen tränar vi dem inför fölmönstringen i höst så de är ledvana och visar upp sitt bästa sida ;)

    Så här skall du stå Jöran... snäll fölunge som låter mig flytta hans ben.

Här tränar jag Jackpot... han blir nog mörkfux som sin mamma.

Goa fölungar finns det gott om hos oss!

Jessy, han är så fin nu när han fällt av... det var inte lätt att ta kort med fölungar som vill sitta i knät hela tiden.

 

Jag är så nöjd med årets fölungar... de är alla fyra olika typmässigt men de har samma goa sätt och mycket sociala... det lönar sig att lägga ner tid på de små. Jason och Jackpot är båda grova och mycket stabila, man kan tro att deras mammor har grädde i sina tuttar. Jackpot är förstås en storlek mindre än Jason höjdmässigt. Alla har de bra rörelser, Jöran tycker om att stila och har svansen högt upp i luften som en welsh när han busar runt. Jackpot han stilar på ett annat sätt han drar upp benen högt när han travar och svävar fram i någon sorts sakta passage... han ser för skojig ut när han visar upp sig. Nu väntar vi på vad Bodil skall ploppa ut... en fux eller en svart... eller kanske en brun... det blir säkerligen en liten Jösta!

Ha det gott alla goa vänner!