Nyheter

Hårbollar...

2015-02-08

Redan februari månad och det börjar kännas vår i luften fast vi har minusgrader och snö ute... fåglarna kvittrar och är väldigt aktiva på dagen. Äntligen börjar jag komma igång igen efter en rejäl virusinfektion med 10 dagar med feber och förkylning... tur att min snälla mamma kom ner och hjälpte oss komma igång att äta igen efter att bara levt på flytande föda. Dessutom upptäckte jag att hon var en alldeles utmärkt stallpiga när jag inte själv orkade göra alla sysslorna i stallet... sonen fick också visa prov på sina stallkunskaper. Det är betydligt lättare när man blir sjuk på sommaren!

Hästarna fäller som tokar just nu så vi har inhandlat en stor hink med B-vitamin pellets så de skall  få lite extra hjälp vid fällningen... så nu glänser de så fint igen under allt löst hår. Själv så ser jag ut som en stor hårboll varje kväll när jag borstat på dem... men vad gör man inte för sina små juveler! Hovslagaren har varit här idag så nu är de även fina igen om sina fötter... de hade faktiskt växt en hel del sedan sist trots att det varit vinterunderlag ett tag. 

Stona går som vaggande ankor ute i hagen och det syns att det är fölmagar på dem alla... än har jag inte lyckats att få känna någon spark i magen så det kanske är ston i allas magar. Man kan ju få hoppas i alla fall! Jag tycker det är lättare med stoföl för att de kan gå kvar med sina mammor i samma flock under hela uppväxten, hingstungarna behöver ju ha egen hage när de blir könsmogna och vi har inte så mycket hagar att vi kan ha för många flockar om de inte kan gå med avelshingsten vintertid förstås.

Ha det gott alla goa vänner och dagboksläsare!