Nyheter

Sören...

2013-06-02

Igår så var vi iväg till Stuteri Jäboruder och hämtade hem vår nya avelshingst Sören. Sicken drömhingst, helt underbar! Först när vi kom dit så såg vi en liten skäckhingst i en paddock... det kunde väl inte vara Sören? Ben skojade att han hade krymt i tvätten... så var ju inte fallet utan den "riktiga" Sören stod i stallet... sambon gick på det iaf och trodde att jag köpte en pytteliten hingst... typ mini.

Vi var på rundtur i fölhagen också... gud vad det är ljuvligt med en massa föl med betandes mammor... rofullt och balsam för själen. Några av fölen var riktigt kavata och kom fram för att bli kliade... särskilt den lilla svartvita godingen. Sambon fastnade för den svarta hingsten Dorus... nja ett föl efter han kanske inte hade varit så dumt!

Sören nyutsläppt hemma hos oss...

Väl hemma med Sören så släppte vi ut honom i hagen... oj, vilken trav han visade fram. Sambon som egentligen bara är måttligt intresserad av hästarna uttryckte att sådan trav har vi ingen som har av de andra. Nej, det har han rätt i... Sören kan verkligen trava!  Jag tycker han är perfekt med sitt lilla fina huvud och fina färg... sen är det ett stort plus att han verkligen kan röra sig. Skall bli spännande att se vad han kan lämna för avkommor på våra ston som är lite rejälare i typen. Bodil satte igång att brunsta så fort hon såg Sören så jag funderar på att släppa ihop dem i eftermiddag så Sören kan börja "arbeta" direkt. Vi tar bara emot ett begränsat antal ston utifrån så det gäller att boka i tid om man är intresserad av att betäcka med Sören.

Sören sträckte upp sig när han såg Bodil på andra sidan...

Jag fick kort på vår "gamla" uppfödning Vithatts Cannavaro som hade varit på utställning och fått fina 38 poäng... så roligt att få se dem välskötta och välmående. "Calle" är helbror till vår Bodil som vi har i aveln här hemma... fast de ser inte så lika ut!

Calle i Nuntorp ~  Foto: Emma

Vi har även fått rapporter om att Rhamant trivs i sitt nya hem och att de trivs med henne. Det känns jätteskönt att alla welsharna som vi sålt fått riktiga toppenhem och att de trivs i sina nya hem... det gör det lättare att sälja. Nu letar vi bara efter en köpare till Gina... konstigt att ingen nappat på en sådan liten pärla... hon kan verkligen röra sig och skulle säkerligen göra sig otroligt bra framför en vagn. Det går bra att lägga bud på henne också... hemmet är det viktigaste för oss.

Nu är det bara någon vecka kvar tills Lovvan skall föla och det börjar synas att hon känner sig stor och trött... vi längtar.

Ha det gott alla goa vänner och dagboksläsare...