Nyheter

Massor av snö...

2012-12-08

Nu har det hunnit gå flera veckor sedan jag skrev sist... men med en hundvalp i huset så blir det inte så mycket tid över till annat. Vi har i alla fall fått riktig vinter med massor av snö... minst 40 cm och ganska så kallt på dagarna.

Gabriel påbörjade sin resa till sin nya ägare i onsdags och jag har fått rapporter om att resan upp har gått bra och att han "boar in sig" i sitt nya hem. I tisdags passade jag på att ta ut veterinären för att ge fölungarna sin andra stelkrampsspruta så att Gabriel skulle hinna få sin innan han flyttade. Jag bad även för säkerhets skull veterinären kolla på Billans ena öga som jag behandlat då det varit rött och kladdigt... han kollade även med "färgremsa" så det inte var någon skada på hornhinnan... men allt så bra ut så det var ju skönt. Lilla Alice fick också en vaccinationsspruta och hon skötte sig bra hon också.

För några kvällar sedan så tyckte jag att jag såg små fosterrörelser i Lovvans mage... hon börjar bli stor så jag hoppas att det kommer ut en liten fölunge till sommaren... gärna en skäck om man får önska. Vi betäckte ju bara henne så det blir bara en fölunge nästa sommar om allt går bra.

Billan har tagit Gabriels flytt bra och tagit sig an Gina istället. Samma dag som han åkte så gnäggade hon ju efter han förstås... Gina är SÅ cool... fast Billan var lite orolig i hagen och sprang och gnäggade så stod hon coolt och åt på sin höhög utan att stämma in i Billans oro. De har fått gå själva några dagar för att de skall "knyta an" tillvarandra innan jag flyttar in Rhamant och Gibban till dem. Jag tänkte ha welsharna för sig och shettlänningarna för sig i vinter om det funkar. Men all denna snö som kommit så behöver jag ha welsharna i Brenins gamla hage där staketet är högre. I den andra hagen blir ju staketet betydligt lägre nu när det ligger så MYCKET snö på backen... men tillräckligt högt för shettlänningarna... inte för att de skulle få för sig att gå ut... men ändå. Jag vill kunna åka till jobbet och veta att hästarna är säkra i de hagar de går i... sen att jag får bära lite längre med det ljumna vattnet till hästarna får väl jag ta.

Härom kvällen passade jag på att mäta höjden på fölungarna, Gibban var 117 cm, Gina var 116 cm och lilla Gotte var endast 85 cm. Fia fick jag till 96 cm... hon blir ju 2 år till sommaren.

Ha en bra dag alla goa vänner och dagboksläsare...