Nyheter

Öken, öken...

2018-06-06

Nu är vi trötta på värmen... vi vill ha REGN!

Hagarna börjar torka ut och på vissa ställen ser det ut som en öken i hagarna. Det var likadant förra året, då fick vi börja fodra med hö på betet redan innan semestern. Jag vill gärna slippa detta i år med... jävla skitväder!

Fia lurade oss rejält med att INTE vara dräktig utan bara jävligt fet. Jag tyckte det var konstigt att det var så svårt att se om det rörde på sig inne i magen så där i slutet på dräktigheten... men ibland så ser man ju inte så mycket av det. Palencia som också blev vansinnigt fet denna dräktigheten hade inte heller någon rörlig fölunge  i magen så jag tänkte inte så mycket på det när jag inte såg något på Fia. Inte för att hon är missnöjd... nu går hon med Legend och ser mycket nöjd ut med det. Hennes mamma Lovvan går också med Legend, och Fia har tagit det som hennes uppgift att vakta så inte Legend kan slarva med hennes mamma. Lite bökigt blir det då jag måste jaga fatt i Fia och hålla i henne så att Legend kan betäcka hennes mamma annars går hon bara emellan och motar bort Legend. En "FläskFia" till hagpolis! Lite bra är det faktiskt för det börjar ta på Fias trivselvikt när hon springer och vaktar så mycket... jag hoppas hon tappar många kilon på detta sommarjobb!

Lilla Madison har lite otur och blivit halt på ett framben. Vi var i Skara på Husaby Hästakut i måndags och röntgade henne och de trodde det var en hovböld eller en hovspricka, vilket som så åtgärdar man inte det på fölungar utan det skall vilas bort. Så nu blir det boxvila och sjukhage i några veckor så sen hoppas vi att hon blir bättre igen. Lilla Pluttan vilken otur hon har!

Madison innan oturen var framme!

Hon är så otroligt go lilla Madison, enormt social och mycket tillgiven när man är ute hos dem. Hon är ju mycket hanterad då vi fick hjälpa henne med diandet de tre första dagarna och sedan fick hon ju diareé i flera dagar så hon hann bli alldeles skinnflådd i lilla rumpan. Oj, vad det gick åt Inotyolsalva... de undrade på Apoteket när jag köpte hem fem tuber och skrattade gott när jag berättade att salvan funkar bra på små hästrumpor också! Jag gjorde inte annat än tvättade bort bajs så det inte skulle fräta på stackars Madison... jag ställde till och med klockan och gick upp på natten och tvättade henne så det inte skulle torka in på henne. Vad gör man inte för de små liven!

De andra har det bra, unghingstarna och valackarna släpptes på bete för flera veckor sedan och har det underbart där. De har en jättestor hage med mycket träd och sly att gömma sig i när vädret är besvärligt.

Jösta

Jag hoppas att Jason tappar lite triveslvikt nu när de rör på sig mer över stora ytor. Kassandra är också för fet just nu och behöver gå ner i vikt inför utställningarna och premieringen längre fram. Jag hade alldeles för bra hö i denna vinter... och att de går på bete hjälper väl inte dirkt till om man tänker på deras trivselvikt.

Jason

Jag har anmält Lovely och Kassandra till premieringen i Vara i slutet på augusti och skall anmäla Katrina och Jackpot till premieringen som är en månad efter i Vara. Sen kommer även Jackpot att vara till salu om någon söker en trevlig valack... jag har just nu tre valacker till salu till rätt hem.

Jason & Jackpot

Helbröderna Jessy & Konny