Nyheter

Frostnätter...

2012-10-13

I veckan kom de första frostnätterna... så då passade jag på att avmaska hästarna så det blev gjort. Fölungarna var supersnälla att avmaska... två av dem avmaskades lösa i boxen... stadiga fölungar!

Jag har börjat så smått att ta ut mammorna för sig och fölungar för sig vid ryktstunden på kvällen och fölungarna sköter sig så bra. Det är bara Billan som blir lite orolig när inte Gabriel är runt henne som vanligt. Men med lite mer träning så lär hon väl sig att det kanske till och med är skönt att slippa ha en liten Gabriel hängandes i hasorna dygnet runt! Jag har även tänkt börja så smått med att vänja Gabriel och Georgina vid egna boxar... för snart är det dags att sova utan sina mammor på nätterna och bara gå med dem på dagarna. Gibson kommer att få vänta med det då han är född två månader efter de andra och känns fortfarande som en "bäbis". Gottfrid kommer att få gå kvar med sin mamma tills längre fram i vår... han skall ju bli kvar hos oss och behöver inte stå i egen box för den sakens skull.

Jag har ju som många av er redan vet bestämt mig för att sluta med vår welshuppfödning och lagt ut dem på annons... och jag måste säga att det finns många roliga påhittiga spekulanter. Gabriel är det en kille som vill byta mot ett trummset... för flera år sedan var det en som ville byta bort sitt trummset mot gubbens bil som han hade ute på annons. Undrar om det är samma kille som nu börjar bli desperat och byter mot vilka hästkrafter som helst bara han blir av med trumsetet!!!!!! Georgina är det en som vill byta mot en åsna... man kan ju bara le när man får sådana erbjudanden... påhittiga är kanske bara är förnamnet! Så för er som är intresserade av att byta... så är VI bara intresserade av rasen shetland.... och ett välmeriterat sto eller RS hingst... inget musikinstrument eller annat djurslag... men kanske en liten bil som är bensinsnål och billig i skatt om vi nu skall hålla bytesaffären utanför ramarna!!!!

Gabriel

Ha det gott alla goa vänner och dagboksläsare...