Nyheter

Nytt hem...

2019-11-09

Idag har Konny (Kind of Love) flyttat till sitt nya hem. Han skall bli körponny och även förhoppningsvis gå som parponny eller om det heter tvåspann! Hans nya hästkompis har rutin då han är hela 29 år... kändes inte som om jag behövde informera om hur man fodrar en shetlandsponny för att den skall hålla sig frisk! Det känns lätt att sälja när man hittar ett så pass bra hem... det känns gott i hjärtat att veta att sina uppfödningar blir uppskattade och väl omhändertagna. Vi önskar dem all lycka till med många roliga år tillsammans!

Konny som fölunge

Vi skulle ju åkt på utställning för någon vecka sedan men en envis förkylning satte stopp för det. Den skulle bli den sista för oss för i år... vi åker inte ut på vintern... vill inte köra transport i dåligt väglag. Vi får satsa på fler utställningar nästa år. Det är så man redan har börjat planera inför nästa år... vilka ska man visa och vilka mål skall man lägga upp för dem.

Alla hästarna verkades för någon vecka sedan och fölungarna skötte sig riktigt bra... denna gången behövde jag inte skämmas över dem. Nancy är så otroligt lättsam, lugn och trygg precis som sin mamma. Hon tränas nu på att stå uppbunden i stallgången när hon skall borstas... hon står helt stilla och lyfter snällt på fötterna. Nappe är något helt annat... han vill att det skall hända något hela tiden och går fram och tillbaka i gången när han står bunden. Han försöker gärna bita en i rumpan när man kratsar hovarna... en typisk hingstunge med mycket energi och övertro till sig själv. Sen är han givetsvis duktig också, han står snällt kvar själv i boxen när jag leder ut hans mamma i hagen. Sen går han snällt vid min sida när jag leder ut honom till hagen. Han leker för våldsamt med Jason i hagen så nu har jag särat på dem då Jasons man blir alldeles för uppklippt efter Nappes framfart. Fölungarna har även fått sin andra combispruta så nu dröjer det några månader innan det är dags för den tredje och sista sprutan i grundvaccinationen.

Nästa vecka blir det extra roligt, då jag är inbjuden till Skaraborgs läns Hästavelsförening en kväll för att mottaga Kassandra och Katrinas diplom. Sen på lördag så skall jag och svägerskan åka på Shetland västs Avel och exteriörsföredrag som hålls av Morgan Johnsson. Jag hoppas på en trevlig dag och många nya tankar och tips på hur man avlar med kvalité, vilka stammar som är väl beprövade.