Nyheter

Utställning och höstmys...

2014-10-12

Vi har redan kommit in i oktober och det känns i luften att nu ÄR det höst. Personligen så tycker jag om hösten och alla fina färger den bjuder på i skogen. Denna sommar/höst har det varit en strålande svampsäsong... inte för att JAG äter svamp men gubben gör det som tur är! Det är så avkopplande att gå i skogen med vovven och leta svamp, speciellt när det ger resultat.

Hästarna har kommit in på nätterna sedan några veckor tillbaka och är avmaskade och klara inför vintern, tidigare i veckan var hovslagaren här och fixade hovarna på dem så nu klarar de sig åtta veckor till. Vissa av ston har redan satt enorm vinterpäls medans andra är mer sparsamma med den varan. Legends päls ser ut som uppfluffad sammet... han glänser fortfarande sedan förra helgens utställning.

Då var vi på utställning i SPA:s regi, som vanligt både trevligt och välplanerat på plats, domare för dagen var Morgan Johnsson. Tyvärr var det ingen konkurrens för Legend denna gången då han var ensam i klassen... men han fick GULD och vi var givetsvis superglada och nöjda med det... han gick även vidare och blev BIR och fick tävla mot de andra raserna. Som han skrittade på när han gick i ringen med dem.. höll samma takt som en stor cob och sträckte upp sig ordentligt. Kritiken löd: Rastypisk av större modell, vackert huvud, grov hals, bra överlinje, grovbent, väl markerade ledgångar, energisk skritt med god steglängd och lätt taktmässig trav. Med detta resultatet så känns det riktigt skönt att gå i vintervila och kunna glömma utställningen två veckor tidigare när han bara fick silver... han är absolut av guldkvalité och i strålande skick.

Nu ser vi fram mot en skön vinter med sex växande magar och nästa år hoppas vi på fölungar i blandade färger... då blir det ut att visa ston med föl... kan ju också bli en upplevelse!

Ha det gott alla goa vänner och dagboksläsare...