Nyheter

Utställning i Axvalla...

2018-09-23

Igår var vi på utställning igen!

Denna gång var den i Axvalla och det var Shetland Väst som arrengerade den. Domare för dagen var Annika Strindgård, jag tycker om att visa för henne... hon är så bra på att förklara på ett pedagogiskt sätt så att de flesta förstår vad hon menar också tar hon alltid fram även något positivt på varje häst.

Först ut var Lovely, det var fem stycken deltagare i hennes klass. Hon skötte sig som vanligt och gick tvåa med 38 poäng, den som vann fick ett poäng mer. Det var sista utställningen för Lovely detta år och hon har varit jämn. Hon har fått 38 poäng på de tre utställningarna hon varit på också fick hon 39 poäng av Morgan på premieringen. Så nu får hon ta vintervila från utställningar tills nästa år... då åker vi ut igen.

Lovely i Axvalla

Sen var det dags för Kassandra, det var tre deltagare i hennes klass och sattes som etta och blev klassvinnare med fina 41 poäng. Dessutom blev hon uttagen till att delta i bästa gångartsponny senare på dagen. Hon skötte sig också strålande, det märks att de har varit ute en del och vet vad som förväntas av dem. Vi fick mycket beröm för att de var så väl förbedda och blev så väl visade, roligt att få positivt beröm även om nästan alla fick det denna dagen av domaren. Efter lång väntan senare på dagen så tog Kassandra hem priset som Bästa Gångartsponny... så kul att få det... det var hästschampo, pälsglans och en svamp... bara nyttiga saker för en hästägare!

Kassandra i Axvalla

Även Kassandra får nu vintervila från utställningar tills nästa år... då gäller det... då satsar vi på diplom... och vi planerar att betäcka henne med en urläcker välmeriterad hingst. Kassandra har varit ute på utställningar tre gånger i år och fått guld på alla tre, dessutom så fick hon 41 poäng av Morgan på premieringen. Vi är mycket stolta över henne och det känns skönt att vi har kvar henne nu när vi inte har Pandora kvar i livet.

Nästa helg väntas det premiering igen, då för Katrina som vi hoppas sköter sig som sina halvsyrror. Sen har jag anmält Jason till två utställningar... sen är det slut för denna säsong och vi får ladda om tills nästa år.