Nyheter

Lånesto och pyssel...

2019-06-26

I lördags var vi och hämtade hem Kassandra som varit på betäckning hos Snobbe, de har tydligen gått som två parhästar och bara haft ögonen för varann. Hon har alltid haft ett visst intresse för killar så jag misstänkte att hon inte skulle vara så svårflörtad. Så nästa sommar hoppas vi på en fin liten Snobbefölis, gärna med hans färg!

Jag hade ju tänkt att köpa ett sto till Jason, men när jag såg Daisy på Björkens stuteri var jag fast. Hon är precis den där typen som jag tycker om, lite kraftigare i kroppen och med en knyck på nacken, sen ligger hon under metern i mankhöjden och det är ju aldrig fel då många av mina egna ston ligger över metern. Hon var inte till salu men jag kunde få låna henne och ta föl på... kan säga att vi inte behövde någon betänkningstid alls! Så stort TACK till Ann-Christine på Björkens Stuteri som är så snäll och lånar ut henne till oss. Hon går nu med Jason som betäcker henne så nu hoppas vi på en sagolik fölunge nästa sommar! Och det kommer bli en fux... länge sedan jag visste vilken färg det kommer att bli redan innan den kommit ut.

Daisy

Vi har delat upp hästarna lite i hagarna då flera av dem har olika behov, vissa får gärna äta mer medans vissa inte alls skall äta för mycket. Kassandra har alltid varit lättfödd och inte så lättbantad men just nu tycker jag att hon börjar bli riktigt fin i hullet... något kilo till sedan är hon perfekt. Jason har också gått ner lite nu när han fått arbete igen, så jag hoppas att han håller sig så fin tills utställningen är om någon vecka.

Det är så mysigt att gå runt i hagarna och pyssla lite med hästarna, de älskar när man kommer och borstar av dem. Fölungarna vet precis hur de skall göra för att bli kliade på rätta stället, det är ganska så rogivande att sitta i hagarna och titta på hästarna när de betar.

Jag har anmält Jason och Konny till hingstpremieringen i september. Såg på SSS hemsida att det nu finns en ny AVN som skall dömma hästarna i höst, spännande... domare från både Sverige, Holland och Skottland. Personligen så är jag lite besviken då jag hade sett fram emot att få visa Jason för den gamla nämnden då han är mycket snyggare i år än när han blev godkänd förra året... hade varit roligt att få lite feedback! Men det kan säkert bli bra med den nya nämnden också när de blivit lite varma i kläderna... hoppas jag!

Fölungarna har blivit avmaskade då de passerat 8 veckor, de var supersnälla... eller så fattade de inte vad jag höll på med. De har börjat fälla i ansiktet och lite på kroppen så de ser ju lite roliga ut. Napoleon har växt en hel del på höjden, han är nog en dm högre än Nancy... de är helt olika typer de båda. Nancy är mindre och kompakt och Napoleon är långbent och elegant... jäklar vilken hastighet han kan få upp.

Nästa sak som händer är Shetland västs utställning i Skövde och dagen efter är det SSS RIKS på samma plats. Så det är några av hästarna som skall matchas fram och tränas... skönt att ha lite att göra även om man själv inte är i toppform än... det tar tydligen tid att läka efter en operation.