Nyheter

Ultraljud...

2014-08-01

Igår var det dags för ultraljud på stona. Våra skäckston som var planerade att betäckas med Legend från början tog sig på första brunsten inne hos honom, till och med Love Song som tidigare har krånglat med att bli dräktig. Vilken lycka!

De enfärgade var planerade att gå med Sören (detta var innan vi visste hur det stod till med honom och hans kassa spermier) fuxtanterna brunstade om två gånger inne hos Sören... i tredje brunsten släpptes de in till Legend och då tog de sig direkt. Så enkelt allt blev med en FERTIL hingst! 

Legend, killen man kan lita på!

Bodil var också betäckt med Sören och brunstade om men villle ändå inte släppa på Legend så vi ultraljudade henne med, och hon har nog tagit sig men resoberat, jag kände faktiskt en lättnad med tanke på det man vet nu angående Sörens spemier så var de nog inte så friska. Så nu väntar vi på att hon skall brunsta om, och gör hon inte det så får hon väl gå tom detta året... vi vill inte krångla med henne med tanke på vad hon gått igenom med att mista sitt föl Ingeborg. 

Så nu hoppas vi på att det blir en vändning på allt elände vi fått vara med om denna sommaren och att vi kan vända denna glada nyheten med fem fölungar i stonas magar till något positivt. 

Ikväll kommer hovslagaren och fixar hästarnas hovar så att de skall bli fina till utställningen nästa helg, då laddar vi för en helhelg i Nossebro... hoppas bara det inte blir för himla varmt... då vill jag ha lagom väder! Fia står inne på nätterna nu för att bantas inför utställningarna och inför premiering... hon är så otoligt lättfödd... eller de är väl egentligen alla våra hästar om man tänker efter.

Legend kommer att stanna hos oss i vinter för att tjänstgöra hos oss även nästa år, eller så stannar han för alltid... han är ju både fertil och inte kliar han sig heller... snäll och lätthanterlig och supergo mot stona... jag kan nog inte få en bättre hingst! Dessutom är han både välstammad och välmeriterad och har lämnat riktigt fina avkommor... så det skall bli riktigt spännande att få se vad som ploppar ut nästa sommar. Han har fått ett sto utifrån också... så nu har han lite jobb även om mina ston är färdiga... förutom Bodil då! 

Ha det gott alla goa vänner och dagboksläsare...