Nyheter

Chippad...

2011-08-03

Sista semesterveckan och ingen skymt av snickarna som skall fixa på vårt hus... jag lär väl få måla hejdlöst om kvällarna efter jobbet kan jag tro!

Nu är "Fia" chippad och alla papprerna är färdiga för att skickas in för passansökan... skönt att ha det fixat. Jag har varit ute i god tid och även skickat in Brenins betäckningsrapporter, språngrulla och betalat in hans stoavgifter för i år. Billans papper för införande i Kvalitétsboken är även de inskickade och inbetalt.

Så då är årets papperarbete på den fronten färdigt!

Fia i full fräs...  Foto: Sandra Andersson

Nästa vecka är det fölmönstring om det nu blir av... det var väldans få anmälda så det kan hända att den blir inställd. Synd att inte fler tar chansen och får sina föl mönstrade! Jag hade ju anmält Mia oxå... hade ju varit kul att få en avelsvärdering på henne.

Mia tränas inför visningen... Foto: Sandra Andersson

Nästa år har vi förhoppningsvis 3 fölungar att fölmönstra och Mia då om det inte blir av i år.

Dottern hade en kompis här förra veckan som tog väldans fina kort på hästarna... vilken skillnad det gör när man har en bra kameria.

Bodil småbantas nu inför utställningen i Nossebro... inte för att det händer så mycket på den fronten... hon är extremt lättfödd... som de flesta shettlänningar.

Här rör hon på sig lite i alla fall... Foto: Sandra Andersson

Brenin tränas lite lätt inför kommande uppgifter... vi kämpar fortfarande med hans hull och nu ser han ut som vanligt över magen men det fattas fortfarande en del på rumpan tycker jag. Vill gärna ha honom rund och go! Han har lugnat ner sig nu och är inte lika rastlös i hagen längre. Funderar på att släppa in sek. C stona till honom så de får hjälpa honom att beta ner hans igenvuxna hage... kanske han blir ännu lugnare med sällskap i hagen.

Här tränas det... Foto: Sandra Andersson

 

Ha en bra dag alla goa vänner och dagboksläsare...