Nyheter

Palencia...

2013-10-13

Vilken fin höst vi har haft,  varmt och soligt om dagarna... hästarna står och njuter och har det gott i hagarna. Löven faller av och det börjar bli lite kallare om nätterna och det luktar höst ute... löv och svamp!

Förra helgen var vi uppe och hämta hem Palencia som vi köpt tillbaka... det var fem år sedan hon såldes och har hunnit med tre olika ägare under tiden så nu tyckte vi att det var dax för henne att få flytta tillbaka hem till oss. Hon var välskött och har haft det bra... precis sig lik om något rundare om magen och något kortare man... men tempramentet var det samma. Goa Palencia, hon kände igen sig när hon kom hem och hade full rodeo när jag släppte ut henne till de andra... på kvällen gick hon med bestämda steg till sin gamla box... jag tror faktiskt hon kände igen mig också. Så nu känns det bra... det känns så där gott i hjärtat att få hem en gammal kompis... och jag tror hon passar Sören riktigt bra med sin storlek och sina fina rörelser. Extra bra känns det eftersom Palencia är efter vårt gamla stamsto, Äppelbo Pickolina som vi hade så mycket roligt tillsammans med, och nu kan vi bevara den stolinjen genom att Palencia är tillbaka.

Palencia som treåring

Hästarna är installade sedan några veckor tillbaka, avmaskade och har fått sina fötter verkade. Vi har fått hem massor av storbalar med fint hö så nu skall vi väl klara oss ett tag och jag har varit och tagit hem fyra pallar med spån... så nu vinter kan du komma!

Jag har grejat lite på hästarna sidor och lagt till Palencia och även Geisha som flyttar till oss om någon vecka... sen får det räcka med ston här!

Geisha

Foto: Mija Sjöberg

Palencia

Foto: Anette Wadman

 

Vi letar fortfarande efter ett nytt hem till lilla söta Birka, det skall komma någon och titta på henne idag så vi håller tummarna för att hon skall falla dem i smaken. Birka är otroligt mysig att greja med och ser ut som en nordsvensk i miniatyr... hon skulle nog göra sig riktigt snygg framför en vagn.

Ha det gott alla goa vänner och dagboksläsare...