Nyheter

Härligt vårväder...

2012-02-26

Äntligen kan man känna att våren är på väg... härliga soldagar och det luktar vår och hästarna fäller så det står härliga till. Ljusare ute både på morgonen och kvällen... fåglarna kvittrar, jag är inte mycket för den mörkare årstiden.

Förra helgen slet vi häcken av oss för att byta ut alla fönstergaller i stallet... men nu är det gjort och alla gallermått är efter regelboken... så nu skall de inte kunna klaga. Det blev rutmönster (25/3) igen då det skulle kosta runt 1500 bara i material för vanligt galler. Jag gillar ju rutmönster så det gjorde mig inget att det blev det igen... det kostade bara en tredjedel av vad det andra skulle kostat oss.

Idag släppte jag ut Billan utan sitt gröna utetäcke då det var så soligt och skönt.... de andra tokfiorna blev alldeles till sig för de trodde att jag släppte ut en ny häst i hagen. Billan skall tydligen ha sitt gröna täcke på sig för att vara Billan. Observanta hästar!

Igår var jag ute på långpromenad med hunden... tidigare kunde jag ha henne lös större delen av turen för hon är så lydig att hon kommer med full fart när man ropar. Nu hör hon så mycket sämre att jag inte vågar ha henne lös när vi går på vägen ifall det kommer en bil och hon inte hör mig. Nu vill jag inte att hon skall åldras mer... jag vill ha kvar henne i många år till.

De dräktiga stona är runda och goa om magen... nu är det bara 2,5 månad kvar tills Bodil skall föla. Spännande värre!

Ha det gott alla goa vänner och dagboksläsare...