Nyheter

Utställning i Vara och Bankeryd...

2023-06-15

Vilken värme det är ute, betet har snart torkat bort och vi har börjat stödfodra med hö... verkar bli en repris som det var för några år sedan... kan det ha varit 2018?

Hästarna har det bra trots värmen, våra hagar har ju en del skog varvat med ängar så de har gott om skydd för solen... det går åt lite mer vatten bara men det är ju inga problem.

Den 4 juni var vi på utställning i Vara, det var Skaraborgs Ponnyavelsförening som anordnade den och domare för dagen var Tobias Sandahl, vi hade aldrig ställt ut för honom tidigare så han var helt okänd för oss. Med oss hade vi ettårsstoet Vithatts Polly som aldrig varit ute på utställning och treårsstoet Vithatts Olympia som var lite mer van att få åka ut.

Först ut var Polly och hon hade en till i klassen, så de var två stycken tävlande. Hon hade lite svårt att stå riktigt stilla i bedömningen och det var inte lika roligt tyckte hon att springa åt ena hållet... bort från sin kompis... annars skötte hon sig bra. Hon blev satt som etta i sin klass med fina 39 poäng fördelat på 88878, hon var lite spänd i skritten, tyckte domaren.

Polly

Sedan var det dags för Olympia och hon var helt själv i sin klass... så hon vann ju! Hon skötte sig perfekt, förra årets osäkerhet var som bortblåst... hon har verkligen mognat! Båda tjejerna gick vidare att tävla om Bäst i rasen och Reserv Bäst i rasen. Till vår stora glädje så tog Olympia hem Reserv Bäst i rasen med sina fina 41 poäng fördelat på 98888. Hon slog till och med en godkänd hingst, så lite mallig var jag allt!

Olympia

Båda tjejerna skötte sig jättebra att bada, åka transport och under själva utställningen, nyttig träning för dem. Polly är nog en av vår lättaste ettåringar som vi haft... hon finner sig i det mesta... så jävla lik Katrina... sin pappas helsyster!

Förra helgen var det dags igen för utställning, då var det Shetland Väst som anordnade utställning i Bankeryd... plättlätt att hitta dit! Domare för dagen var Morgan Johnsson.

Med oss hade vi Polly igen och ett annat av våra treårsston, Vithatts Ohtella. Först ut var Polly, denna gång var det två till i klassen så de var tre tävlande. Hon är så himla duktig, denna gång stod hon nästan helt still i bedömningen och gick/sprang lika fint åt båda hållen... man kan inte vara annat en stolt över denna lilla tjejen. Polly sattes som etta i klassen med fina 40 poäng fördelat på 98887 och Guld.

Polly

Efter en stund var det dags för Ohtella, de var bara två stycken i klassen efter två strykningar. Hon skötte sig som vanligt galant, hon är ju van att ställas ut! Hon gick tvåa i klassen med fina 41 poäng fördelat på 98897 och Guld. Stoet som vann klassen, Björkens Kelly blev senare även BIS med 43 poäng... ett riktigt pangsto! Ohtella mättes också och hon var 93,5 cm hög och hade 13,5 i skena.

Ohtella

Jag är så stolt över våra ungston och nöjd över att vår hingst Vithatts Jason lämnar så bra avkommor, tre som har fått Guld i år... två med 41 poäng och en 40 poängare. Alla tre har fått 9 på typ och 8 på ben... Jason lämnar precis sådana jag vill ha!

Så nöjd så vi gör fler avkommor. Jason har betäckt fyra av våra ston, nu väntar vi bara på att se om de har tagit sig eller om han får göra om frieriet... HAN har säkert inget mot det!

Nästa gång vi skall ut är 15 juli till Ljungskile med treårsstona Ohtella och Ottilia.