Nyheter

Jubileumsutställning och RIKS...

2019-07-16

I helgen var vi på utställning båda dagarna. I lördags var det Shetland Väst som hade sin Jubileumsutställning med över 130 anmälda hästar. Det var två olika utställningar och två domare, Ulricha Nordmark som dömde de svarta hästarna och Annika Strindgård som dömde de färgade hästarna. Som vanligt när shetland väst arrengerar en utställning så är det välanordnat och trevligt folk, det är alltid lika roligt att åka på deras utställningar.

Med oss hade vi Vithatts Kassandra, vi hade anmält Vithatts Jason med men då han fortfarande betäckte så fick han stanna hemma. Han blir så orolig när man tar ifrån honom från stona, speciellt när de brunstar. Lite synd då han är i helt perfekt i hull och har blivit så himla fint musklad nu när han har fått "motionera" sig tillsammans med stona. Kassandra tycker inte om att åka transport själv så efter två tredjedelar av vägen så åkte jag med henne i transporten och då stod hon som ett ljus och sov ijämte mig. Vi har ju inte så långt till Grevagården, knappt 45 minuter. Väl där så tog vi ut henne och gick bort och mätte henne, hon var 103 cm hög och mätte 15 cm runt skenbenet. Lagom storlek, hon är ju rejäl på alla sätt... ett ben i alla hörn! Jag har kämpat med hennes vikt då hon haft lite väl mycket trivselvikt, jag tror inte på bantning med att gå i små hagar eller stå inne... så jag motionerar istället och det brukar funka. Det tar bara lite längre tid!

Hennes klass gick efter lunch och det var nio stycken fina treårsston i ringen. Kassandra har ju varit ute en del, det var tionde gången som vi visade henne... dock första gången i år. Så hon visste precis vad jag ville att hon skulle göra... en helt perfekt uppvisning från hennes sida. Det belönades så bra att hon gick tvåa i den stora klassen. Vann gjorde Björkens stuteri med sitt bruna fina sto Björkens Gisela. Kassandra fick fina 41 poäng samma poäng som Gisela som vann. Vi är så stolta över henne och nästa gång är det treårspremieringen som hon skall ut på, då får hon sällskap av sin halvsyster Vithatts Katrina. Efter en sådan prestation så åkte jag med henne bak hela vägen hem och höll henne sällskap, vad gör man inte för sina hästar!

Vithatts Kassandra 88898 - 41 poäng

I söndags var det Svergies Shetlandssällskap som anordnade den årliga RIKS utställningen. Vi hade anmält Vithatts First Love och hennes stoföl Vithatts Nancy. Vi skulle inte visa förens efter lunch så det var skönt att få börja dagen lite lungt. När vi kom dit så var det väldigt lite hästtransporter, det var ett 90 tal anmälda men det kändes väldigt avslaget och lite folk. De kanske redan hade åkt hem när vi kom. I Fias klass var de fyra stycken ston, tre svarta och så Fia. Hon gick som förväntat sist i klassen och fick sina vanliga 39 poäng. Hon skötte sig som vanligt bra... så himla lätt att ha med.

Vithatts First Love 88788 - 39 poäng

Sen blev det lite väntetid medans hingstfölen visades, sen var det Vithatts Nancys tur. Hon var själv i sin klass så hon hade ju ingen direkt konkurrens. Men när domaren för dagen, Håkan Erlandsson läste upp hennes kritik så förstod jag att det lät som en guldplakett med de fina orden om henne. Det blev en lång väntan innan det var dags för uttagningen om Champion föl, hingstfölet som vunnit sin klass kom aldrig till ringen så hon blev själv igen. Det gjorde ju inget för det var bara hon av fölen som kommit upp i guldnivå idag. Så vår lilla fina skrutta blev Champion Föl med fina 88888 - 40 poäng. Så himla roligt... vi är mycket glada i Nancy och det skall bli spännande att följa hennes utveckling fram tills treårspremieringen.

Vithatts Nancy 88888 - 40 poäng, Champion Föl

 

Det var även lite roligt att det gick så bra för Nancy, på gubbens födelsedag... dubbel glädje! Att han fick fira sin födelsedag på hästutställning och flytta sitt kalas till dagen efter blev med ens mycket lättare. Snäll gubbe jag har, och son som alltid följer med och tar kort på hästarna, det är ofta de spontana bilder som blir bäst.

Hej och hå, vad det går!